سامانه هوشمند مدیریت و نگهداری دارایی ها فیزیکی

سازمان‌ها دیگر با روش‌های دستی و سنتی قادر نیستند عملکردها، گزارش‌ها و مجموعه‌ای از فعالیت‌های خود را که در قالب داده‌ها، آمار و اطلاعات نمود پیدا می‌کنند، به اطلاع مردم برسانند یا در سازمان به گردش درآورند.

سیستم‌های اطلاعات مدیریت Management information System به عنوان مکانیزم‌های پشتیبان مدیران برای تصمیم گیری و تصمیم‌سازی می‌توانند نقش موثری در سازمان بر عهده بگیرند. سیستم‌های اطلاعاتی بازوهای موثری در سازمان‌ها هستند که با زیر سیستم‌ها، برنامه‌ها و نرم‌افزارهای مختلف و با کارایی‌های متفاوتی، هر کدام به بخشی از نیازهای اطلاعاتی مدیران و سازمان‌ها پاسخ می‌دهند.

سیستم اطلاعاتی اتوماسیون آماری که از جمله سیستم‌های Transaction Processing System TPS یا پردازش رخداد است، می‌تواند به عنوان سیستم‌های تصمیم یار در اختیار سازمان‌ها ومدیران قرار گیرد تا با کمک آن داده‌ها و آمارهای تولیدی سازمان متبوع خود را در همان محل عملیات ثبت، دسته‌بندی و منتقل کنند تا پس از آن توسط حوزه فرماندهی یا ستادی سازمان مورد پردازش و تحلیل قرار گرفته و سپس در اختیار کاربران درون و برون سازمان قرار گیرد.

یکی از اهداف اصلی هر نظام آماری در سازمان‌ها، سامان‌دهی و نظم بخشی به فعالیت‌های آماری و اطلاعاتی است. برای جلوگیری از نقص‌هایی که ممکن است در جریان تولید آمار و اطلاعات در هر سازمانی به وجود آید، اتوماسیون نظام آماری راهکار مناسبی است. این ایرادها بیش‌تر به نبود دقت و بهنگام نبودن آمار بر می‌گردد. دست کاری مدیران، اتلاف وقت و هزینه‌های زیاد، احتمال خطا به علت دستی بودن و انتقال داده‌ها از محل تولید تا انتشار و مشخص نبودن افراد پاسخگو در فرایند تولید آمار از دیگر مشکلاتی است که در سازمان‌ها وجود دارد. اتوماسیون نظام آماری به نوعی برای جلوگیری از این گونه خطاهاست.

مدیران همواره به دنبال توسعه روش ­های بهتر در مدیریت و نظارت بر بهره ­برداری از شبکه­ های توزیع آب و جمع آوری فاضلاب در قالب سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) بوده ­اند. اما GIS را با وجود قابلیت­های گسترده مکانی نمی­توان به تنهایی بعنوان یک سیستم پشتیبان تصمیم­ گیری مکانی (SDSS) در نظر گرفت. از آنجاییکه مدیریت بر شبکه های تاسیسات شهری به نوعی یک مساله نیمه ساختار یافته (Semi-Structured) می ­باشد؛ شرکت مهام صنعت ویستا از طریق ایجاد بانک اطلاعاتی با قابلیت ­های تحلیل مکانی نرم افزار GIS، اقدام به توسعه یک سیستم پشتیبان تصمیم­ گیری مکانی در قالب یک نرم ­افزار مستقل به منظور مدیریت و نظارت بر دارایی های فیزیکی شرکت ها نماید. در این راستا پس از مرحله شناخت و نیازسنجی اقدام به توسعه مولفه­ های SDSS مورد نظر شد. با پیاده ­سازی سیستم فوق بر مبنای یک رویکرد علمی برای اولین بار در کشور، مدیران و تحلیلگران این شبکه ­ها می­توانند از این نرم ­افزار بعنوان یک سیستم پشتیبان تصمیم ­گیری مکانی جامع در تحلیل دارایی های فیزیکی پراکنده در سطح شهر، استفاده نمایند.